STROJNA OPREMA

KEV d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z mehansko obdelavo kovin, razrezom in preoblikovanjem pločevine, serijsko proizvodnjo raznih kovinskih elementov za različne aparate, izdelavo namenskih strojev ter avtomatizacijo in izboljšanje tehnoloških procesov pri posamezni proizvodnji po naročilu kupcev. KEV d.o.o. posodablja posamezne linije v proizvodnih procesih, jih avtomatizira, izdeluje razne kovinske elemente, mize in omare iz nerjavečega jekla, rezervne dele za stroje za vzdrževanje, opravlja še različna generalna popravila strojev pri posameznih podjetjih ter izdeluje razne stroje po naročilu

Nekateri izmed strojev na katerih se vrši proizvodnja:  

Opisi nekaterih strojev in njihove funkcionalnosti:  

CNC stroj za razrez in obdelavo paličnega materiala

Je CNC krmiljen stroj visoke učinkovitosti in izkoristka. Stroj v enem vpetju nareže, obdela in dimenzijsko prekontrolira izdelek, kar je energetsko in časovno učinkovitejše kot klasične operacije. Obdelava poteka v zaprtem sistemu z odsesovanjem in filtriranjem ter avtomatiziranim ločevanjem ostružkov in odpada. Odpad se zbira ločeno v zato namenjene posode. Poseben odpadek – emulzija – se odstrani po predpisanih postopkih. 

Naprava za bradavičasto varjenje

Je varilna naprava za varjenje tečaja vrat, delujoča na principu elektro uporovnega varjenja. Bradavičasto varjenje je najučinkovitejši način varjenja za omenjen izdelek, ker je v primerjavi z ostalimi načini varjenja najhitrejši, elektrode so trajnejše, površina vara je čista, ni odtisov in ožiganja. Elektrode so električno, toplotno in mehansko bistveno manj obremenjene kot pri točkovnem varjenju. Pri tem načinu varjenja ne nastaja nobena vrsta odpada

Avtomatski stroj za valjanje

Je stroj za preoblikovanje pločevine v traku v profil ustrezne dolžine in oblike. V enem stroju je združeno valjanje profila, oblikovanje profila v ustrezno obliko, izsek lukenj za pritrdilne vijake in razrez na ustrezno dolžino. Izkoristek materiala je več kot 99%, odpad pa se zbira ločeno ter odproda kot sekundarna surovina. Posebnih odpadkov ter emisij ni. 

CNC linija za razrez in raziglenje cevi

Adige Twincut ST662-MT200 cevi razreže, razigli in opere. Zatem se na posebnem stroju cevi upognejo, na katerem jih pobere robot in jih prenese na stroj in kalibriranje in izsek, nato pa v zalogovnik, kjer ga nadalje pakira delavec.  

Odsesovalni sistem

Služi za odsesavanje in filtracijo prahu, ki nastaja pri roto-finisch izdelkih in za odsesovanje varilnega dima ter za odsesavanje pri stroju za rezanje in ščetkanje cevi. Odsesovalna naprava s filtrom je zasnovana na najnovejši in najučinkovitejši tehnologiji. Tako se s filtracijo odstranijo vsi nezaželeni in zdravju škodljivi delci težkih kovin.  

Visoko tehnološki robot

Služi za manipulacijo dveh obstoječih naprav. Robot poleg posluževanja z napravami deluje kot glavna vezna naprava za avtomatsko delovanje celotne aplikacije.  

Naprava za izsek in redukcijo cevi

Integrirana v robotski celici, služi za izsek in redukcijo cevi ter na tak način ni potrebno dodatno ročno posegati v obdelovalni proces. 

Kompresorska postaja

Z rekuperacijo Gardner Denver bo v KEV d.o.o. služi za dobavo komprimiranega zraka v proizvodni sistem.  

»Podjetje KEV d.o.o. je v letu 2022 pridobilo sofinanciranje upravičenih stroškov - Vavčer za pridobitev certifikatov. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«Copyright © 2022 KEV d.o.o.